Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell, 2 közepes fej vöröshagyma, 30 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 dl húslé, 3 dkg zsír, 1 dl fanyar vörösbor, só, bors, pirospaprika, majoránna |
A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Tegyél bele még egy teáskanál morzsolt vagy apróra vágott majoránnát is. A megtisztított gombát vágd fel kis hasábokra, és akkor keverd el benne, ha a hús már majdnem puha. Ha laskagombával csinálod, csíkokra vágd, és a hússal együtt tedd bele. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel.
Ezután a tejfölt keverd el két teáskanál liszttel, tedd a húshoz és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint.
Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|