recept: Gombás pulykatokány, Kifőzde
Gombás pulykatokány
(Bakonyi pulykatokány)
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

50 dkg kicsontozott pulykacomb- vagy mell,
2 közepes fej vöröshagyma,
30 dkg gomba,
2 dl tejföl,
2 dl húslé,
3 dkg zsír,
1 dl fanyar vörösbor,
só, bors, pirospaprika, majoránna



A hagymát kockára vágva fonnyaszd meg a zsíron, tedd rá a vékony csíkokra vágott húst, borsozd meg vékonyan és addig süssed, míg nem kezd levet engedni. Ekkor keverj el benne két teáskanál pirospaprikát és öntsd fel a vörösborral. Tegyél bele még egy teáskanál morzsolt vagy apróra vágott majoránnát is. A megtisztított gombát vágd fel kis hasábokra, és akkor keverd el benne, ha a hús már majdnem puha. Ha laskagombával csinálod, csíkokra vágd, és a hússal együtt tedd bele. Kislángon, lefedve párold, amíg meg nem puhul a hús. Többször meg kell keverni, ha szükséges, a levét pótolni kell. Ha a hús puha, a maradék húslét öntsd rá és forrald fel. Ezután a tejfölt keverd el két teáskanál liszttel, tedd a húshoz és közepes lángon forrald pár percig, hogy egy picit besűrűsödjön a leve. Sózd meg ízlés szerint. Nokedlivel, kagylótésztával, vékony csőtésztával, rizzsel adhatod. Bármilyen savanyúság, saláta illik hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: borsos tokány
 párolt rizs
 nokedli

Forrás: A normál tokányrecept alapján kreáltam, bevált.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.01.29. Utoljára frissítve: 2009.01.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:43:52 - 2.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez